Пет неща, които ни карат да се чувстваме като Нинджа!

Posted by Bo on 13:16


Няма какво да се лъжем - според почти всички нинджите са готини и всеки от нас поне веднъж в живота ни е искал да бъде нинджа по някаква причина. В това няма нищо лошо, разбира се, стига да помниш, че... не си. Някои хора може би се приближават малко повече до изкуството на тези източни наемни убийци, които виждаме често във филмите, с практикуването на различни начини да потрошиш кокалите на някого(да се разбира бойни изкуства) или да потрошиш собствените си кокали(това се чете Parkour), но тук ще се занимаем повече с това как обикновения идиот като мен, може да се почувства малко повече като нинджа!


Некоординирано размахване на ръце и крака, скачане и(може би) удряне на нещо

Демонстрацията на физическа сила и ловкост винаги кара хората да се чувстват малко по-добре за себе си. Естествено, когато и силата и ловкостта липсват, остава само демонстрацията и това води до чести падания и юмруци и крака срещащи стени или дървета, за които те не са подготвени. Това естествено не пречи на средностатистическия потребител да се чувства като истинска нинджа, когато понякога не се пребие при изпълнението на тези полу-акробатични номера. Въпреки това винаги си остава и факта, че всъщност смъртоносните движения, които някои по-опитни нинджи правят на този етап, биха довлекли повече наранявания върху твоето тяло, отколкото в това на противника ти, ако решиш да ги използваш в бой.


Маска!

Това колко си грозен няма никакво значение, когато си нинджа. И това е добре, много хора с комплекси за външността си не биха могли да се почувстват като истински нинджи, ако това не беше така. Маската на нинджата има толкова голямо значение, че всеки човек, който по една или друга причина има закрита долна част на лицето, бърза да се снима, за да покаже после снимката на приятелите си. Култът към маската се е издигнал толкова високо, че дори има наръчници как да направим нинджа маска от тениска!


Естествено една такава маска не би ви направила истинска нинджа, а винаги ще е просто парцал, увит около главата ви, който най-много да ви предпази от кофти прашинки във въздуха или, ако е мокър, от кофти изпарения, но това не премахва ни най-малка част от епичното усещане, което идва при носенето на такъв аксесоар. Все пак маските имат една единствена цел - да скрият лицето ви от очите на вражеските сили.


Катана!

Още един известен аксесоар от снаряжението на нинджата е неговият меч. Дайте катана в ръцете на заклет нинджа фен и се отдръпнете, за да станете свидетели на свиреп бой с празното пространство пред, зад и, може би, навсякъде около него. Свирепи атаки и блокирания на въображаеми нападения ще са атракцията на този танц на острието. Само гледайте то да не наточено, преди да дадете оръжието в ръцете на върлия фен на нинджитсуту.


Смятам, че е важно да се каже, че всъщност нинджите освен катани, са използвали и техните по-малки събратя tanto, шурикени(буквално мятащ се меч) и много други екзотично оръжия, както и че при бой с катани, сблъсък на острието е изключително нежелан, тъй като разваля меча, но това са подробности, които не са за всеки. Размахвайте мечовете си и се чувствайте добре!


Бавно-светващи лампи

Това най-вероятно не е изпитвано от много хора, но в момента на пазара има крушки, които светват 2-3 секунди след като през тях е пуснато електричество. Не знам защо е така, но честно казано не ми и пука. Тези "икономични" лампи всъщност за нещо много изнервящо, но като се примириш, че крушката не е изгоряла и престанеш да ги загасяш преди да са светнали, може да се получат много ефектни неща. Влизате бързайки в апартамента, натискате ключа за светване и правите две-три крачки преди да се появи каквато и да е светлина. Ефектът е - "Аз съм по-бърз от светлината!", което скоро е последвано от заключението "Аз съм нинджа!".



Естествено за да си по-бърз от светлината, трябва да си много повече от нинджа и според Айнщайн в такъв случай ще си овладял пътуването във времето или... ще си станал безматериален - само енергията от теб ще съществува някак във вселената без да си обременен от физическо тяло. Тоест за да си по-бърз от светлината, трябва да си призрак според физиката... нямам представа. Може би има и друг начин, но хората сме прекалено тъпи за да измислим как да стигнем дори до скоростта на светлината, камо ли да я задминем.


Изпускаш/бутваш нещо и го хващаш преди да е паднало на земята

Правили ли сте го? Ако сте - знаете, за какво говоря. Може би една от най-старите демонстрации за скорост е хващането на падащи предмети преди да са паднали и да са се пръснали на хиляди парченца. Само истински нинджа може да улови всяка падаща ваза в магазина преди тя да се счупи, само истински нинджа, може да опази саксиите на майка си от счупване, докато се бие с четирима човека. Аз лично на това му казвам slow motion ефекта, но като се замисля Нео от Матрицата може да оплете три пуловера докато нинджа спасява един аквариум със златна рибка в него.


И все пак ние сме хора, а не комиксови герои и само на хващането на неща можем да се надяваме. Всъщност има нещо наистина завидно готино в проявяването на такава несръчност и сръчност в такъв малък интервал от време. Може да не си супер бърз, но определено духът на нинджата живее в теб!


Това са петте начина, по които почти всеки може да се почувства като нинджа. Те работят само с подходяща доза желание това да стане, разбира се, никой не може да те накара да се почувстваш нинджа, ако ти не го желаеш. Но кой не би го искал? Все пак нинджите са толкова готини, че дори да са земноводни те пак могат да ни привлекат вниманието.